In Nederland horen we steeds meer over mediums. Bijvoorbeeld op de televisie of op een spirituele beurs. Maar wat is een medium nu eigenlijk? Waar houdt hij of zij zich mee bezig? Een medium is iemand die zich bezig houd met de bovennatuurlijke wereld, dat wil zeggen, de ongeziene, fijnstoffelijke niet materiele wereld die verborgen gaat achter de fysiek zichtbare wereld. Een medium kan contact leggen met de ziel van overleden mensen en op deze manier onverwerkte zaken opruimen, blokkades opheffen maar ook zielen verlossen en naar het Licht brengen. Een medium doet dat op zijn of haar eigen werkwijze. Zo kan een medium bijvoorbeeld de kaarten leggen, maar ook edelstenen gebruiken. Soms lukt het ook gewoon in een gesprek. De overleden ziel maakt zich kenbaar door het lichaam van het medium. Dit is vermoeiend en kost energie en soms weet het medium naderhand niet meer wat er gezegd is. Je moet dan tijdens het gesprek je vragen stellen. Daarom is het goed om tijdens een bezoek aan een medium je vragen van te voren op te schrijven.

Soms kun je op bezoek gaan bij een medium omdat deze een eigen zaak heeft, dan meestal aan huis. Tegenwoordig kun je een medium ook bellen. Je gaat naar een website leest de informatie over de mediums en kiest er een uit op basis van je gevoel. Iemand waar je het gevoel van hebt dat deze over de kwaliteiten beschikt die jij nodig hebt. Als je graag iets wilt weten over iemand die overleden is, kies je een medium. In andere gevallen kun je ook gebruik maken van een paragnost. Bijvoorbeeld voor een kaartlegging, en soms ook een vraag waar helderziende vermogens gewenst zijn. Als je een medium hebt gekozen die bij je past is het goed een vragenlijst te maken, want een gesprek naar deze bellijnen zijn zeer zinvol, maar kosten natuurlijk wel geld. Je maakt gebruik van de diensten van een medium, en daar betaal je voor.

Als je je vragen hebt opgeschreven kijk je of het medium dat je gekozen hebt beschikbaar is, en je draait het nummer. Je kiest het boxnummer van het medium naar keus en begint het gesprek. Meestal voelt een medium al aan je energie waar hij of zij je mee kan helpen. Soms kan het dan ook gebeuren dat je spontaan al antwoorden krijgt waar je vraag nog niet is gesteld. Bedenk dan goed wat er gezegd wordt en schrijf eventueel dingen op. Zorg daarbij ook dat er tissues bij de hand zijn en of een glas water. Emoties kunnen je overspoelen en dan is het handig om daarop voorbereid te zijn.

Wees ook voorbereid op vragen die gesteld kunnen worden, en bedenk dat ieder medium zijn of aar eigen werkwijze heeft. Het gaat uiteindelijk niet om de manier waarop je het antwoord krijgt, maar op het proces. Zo zal de een je specifieke vragen willen stellen, terwijl de ander zoals beschreven overgenomen wordt. Het kan allemaal. Elk medium werkt op zijn of haar unieke manier. Belangrijk is het dat je je antwoord krijgt, dat je voelt dat er licht op de zaak geworpen is, en ook dat je beseft dat het allemaal gaat om je eigen proces en energie. Alles is energie en energie is afkomstig uit de Bron.

Tijdens het gesprek is het goed om stil te staan bij hoe antwoorden voelen en welke reactie dat geeft in je lichaam. Sta daar ook bij stil. Verandert er iets? Komen er tranen? Tranen spoelen namelijk je ziel en geeft je geest nieuwe ruimte. Tranen verlichten. Neem de tijd. Als het medium dat je gekozen hebt niet goed voelt, geef dat dan aan op een respectvolle wijze. Zoals jij met respect behandeld wordt zo willen zij ook graag respectvol behandeld worden.

Mediums zijn lichtwerkers die werken uit liefde en licht. Zij transformeren donkere energie en bouwen een brug naar bovennatuurlijke ongeziene werelden. Uiterst belangrijk daarbij is liefde en een open houding.
Na het gesprek met het medium is het goed om even ruimte te geven aan je gevoel. Maak een wandeling, of neem een douche. Doe dat in een zo rustig mogelijke omgeving. Je ziel heeft net iets doorstaan en is aan een nieuw stuk begonnen. Dat vraagt aandacht, rust en ruimte voor de gevoelens die daarbij komen kijken. Wees daarom ook lief voor jezelf zonder jezelf in een slachtofferrol te positioneren. Sta stil bij je gevoel en neem verantwoording daarvoor. Dan zul je zien dat er nieuwe energie komt. Dat kan ook betekenen dat er dan nieuwe vragen komen. Lichtwerk is een levenslang proces en houdt niet op na een gesprek. Het is hard werken aan jezelf. Het medium is daarbij een prima ondersteuning die je jezelf mag gunnen. Soms kun je nu eenmaal wel een helpende hand gebruiken of een luisterend oor. En als je dan zelf niet kunt horen wat de andere dimensie verteld is het extra fijn dat er mediums bestaan die dit met je kunnen en willen doen.

Ik wens je een liefdevol gesprek.