Verschil paragnost/medium
Een paragnost is iemand die over bepaalde geven beschikt, bijv. helderzien-, heldervoelen-, helderhoren-, helderruiken- en helderweten. Ze kunnen een paar gaven bezitten, of allemaal.

Paragnosten kunnen soms ook in de toekomst kijken en beelden doorkrijgen, de zogenoemde visioenen. Weet wel dat de toekomst elke dag kan veranderen door je eigen vrije wil.

Een medium is iemand die contact kan leggen met overleden dierbaren (geesten), maar soms ook met Engelen, Gidsen, Lichtmeesters enz. Zij zijn een doorgeefluik en geven informatie door van hun Begeleiders. Maar zij kunnen zelf ook hun gaven inzetten.

Een medium kan dus ook een paragnost zijn, omdat deze ook de gaven bezit die hierboven besproken zijn. Daarin kan elk medium weer anders zijn, de één is helderziend- en heldervoelend. De ander ziet geen geesten, maar hoort ze alleen enz.

Healers
Healers genezen andere mensen, of dieren, de natuur, in feite alles waar zij hun energie op focussen. Zij hebben een vorm van healing gevolgd via een cursus en/of inwijding, en kunnen zodoende genezende energie overdragen op anderen.

Elke healer werkt via Universele Energie, dit betekent dat zij een doorgeefluik zijn voor deze energie. Er zijn vele verschillende vormen van healing tegenwoordig, maar alles draait om energie die doorgegeven wordt vanuit de Oerbron.

Vele healers bezitten wel bepaalde gaven, vaak de gave van heldervoelen, maar soms ook een combinatie van andere gaven. Zo zijn er healers die aura’s kunnen zien, en voelen. Maar sommige healers voelen en zien niks, en wéten gewoon (vanuit hun helderweten), waar de energie naartoe mag stromen, en wat de cliënt van hen nodig heeft.

Een healer is niet perse een goed medium of paragnost, al komt dat wel voor. Als u een healer benadert, moet u in uw achterhoofd houden, dat deze u vooral kan helpen energie te sturen, u te helpen met genezing of advies over uw gezondheid.

Let wel, een healer is geen arts, en mag geen medische adviezen geven! Wel kan hij of zij voelen waar uw blokkades vandaan komen, en kan de healer u handvatten geven om ermee aan de slag te gaan.

Een healer heeft altijd toestemming nodig van u, om u te healen. En een healer zal nooit zonder toestemming andere mensen healing sturen.

De genezing vindt plaats met toestemming van uw Hogere Zelf, en de healer bepaalt nooit wat er gebeurt, de Kosmos bepaalt dit. Veelal wordt uw zelfgenezend vermogen gestimuleerd, waardoor er genezing mag plaatsvinden. Uiteraard zal dit bij ernstige ziektes of grote blokkades langer duren, en zijn er meerdere sessies nodig. Een healer kan NOOIT garantie bieden voor genezing.

Een healer kan u niet helpen als u niet open staat om dingen in uw leven te veranderen, die de blokkades verergeren. Het gaat meestal om het leren uiten van uw emoties. En liever voor uzelf te zijn zoals; grenzen af te bakenen, en leren ‘nee’ te zeggen.

Toekomst voorspelling
Sommige mensen denken dat mediums en paragnosten er zijn om hun toekomst te voorspellen. Helaas werkt het niet zo. Natuurlijk kunnen mediums en paragnosten zien, voelen of doorkrijgen, wat uw levenslessen zijn, evenals het thema van uw leven, en (familie)karma die u nog mag doorbreken.

Zij kunnen mogelijkheden zien, wat uw potentie en zielen doelen zijn, die u waar mag gaan maken in dit leven. Zij kunnen zich ook afstemmen op uw partner en geliefden, om informatie door te krijgen, hoe die ander over u denkt, en wat zijn of haar blokkades zijn.

Echter kunnen zij niet mensen beïnvloeden. Ze kunnen ze enkel ‘lezen’ en de informatie aan u doorgeven, zodat u ze beter leert begrijpen. Soms mogen er dingen doorkomen die uit zullen komen, maar lang niet altijd.

Stel dat een medium tegen u zegt, dat alles vanzelf goed gaat komen met uw ware liefde, en u enkel hoeft te wachten en achterover te leunen. Als er niets gebeurt, bent u teleurgesteld!

Niemand komt iets aanwaaien in het leven, elk mens moet er hard voor werken. Spirituele groei is dan ook niks anders dan uzelf blijven ontwikkelen.

Uw zielenmaatje komt op uw pad, om u lessen te leren, en u aan hem/haar. Helaas staat niet iedereen hier open voor, en veel mensen moeten nog veel blokkades verwerken/loslaten, alvorens zij klaar zij voor een serieuze relatie. Dit valt dus niet af te dwingen. Echter moet u ook altijd naar uw eigen aandeel kijken.

Als u niet bereid bent eerlijk naar uzelf te kijken in een reading, dan heeft het geen zin om een medium, paragnost of healer te benaderen voor een consult. Zij zijn geen magiërs, zij kunnen niet uw leven veranderen, aangezien u over vrije wil beschikt, en zelf bepaalt wat u met uw leven doet.

Om hun zuivere gave te behouden, mogen zij niet liegen, of u naar de mond praten. Tevens is dit werk zeer vermoeiend om continu om verschillende energieën af te stemmen, en daar informatie over door te krijgen. Waardoor het medium of de paragnost er zelf ook verantwoordelijk voor is, zichzelf goed te aarden, en af te schermen, voor en ná een reading.

Wij vragen u dan ook respect te hebben als u één van onze paragnosten of mediums benaderd. Zij doen dit werk vanuit hun hart en levensroeping.

Mocht u problemen met een medium ervaren, neem dan contact met ons op via mail.

© Copyright Medium Eddie en Paragnosten

Deze tekst mag niet overgenomen worden zonder toestemming.